Nieuwe scholingsavonden: Casuïstiek rond REM-metingen

Vanaf maart 2020 starten we met nieuwe verdiepende scholingsavonden over de REM-meting. De nadruk ligt op de behandeling van concrete casussen en de scholing heeft een interactief karakter. Deze avonden worden begeleid door Allart Knoop, masteraudioloog bij het Erasmus MC. De scholingsavonden zijn een vervolg op de goed gewaardeerde scholing Het uitvoeren van REM-metingen van november 2019 en januari 2020, maar zijn ook los van elkaar te bezoeken. Audiciens die niet hebben deelgenomen aan de eerste scholingsavond, kunnen eveneens deelnemen. In deze verdiepende avonden staat de interpretatie en toepassing van de REM centraal. Aan de hand van casuïstiek wordt duidelijk hoe de REM onmisbaar is bij een succesvolle aanpassing van hoortoestellen bij bijzondere oren en bijzondere gehoorverliezen. Er wordt ingegaan op het gebruik van de REM om hoortoestelfeatures te testen en de juiste retentieoptie te selecteren. Aan deze scholingsavond zijn 20 scholingspunten toegekend. Leerdoelen Deelnemers kunnen na het deelnemen aan de scholingsavond: - de relatie tussen gehoorgang en aided response beter voorspellen; - op basis van een REM bepalen of een hoortoestel bijgesteld of aangepast moet worden; - hoortoestelfeatures controleren op hun effectiviteit (en weten welke features wel en welke niet met REM gecontroleerd kunnen worden); - hoortoestellen met elkaar vergelijken; - hoortoestellen effectief instellen op alle oren. Dezelfde scholing wordt op meerdere locaties aangeboden, met hetzelfde programma. • Maandag 9 maart 2020 bij DHTA in Utrecht • Dinsdag 10 maart 2020 bij Da Vinci College in Dordrecht • Dinsdag 31 maart 2020 bij Het Auditorium in Meppel Ontvangst met een broodje vanaf 18.00 uur. Het programma is van 18.30 tot 21.00 uur. Ter voorbereiding op deze bijeenkomst ontvangen alle deelnemers enige theorie en een begrippenlijst. De bijeenkomst wordt afgesloten met digitale toets. Voor voorbereiding en toetsing achteraf wordt een tijdsbesteding van ongeveer 1 uur gevraagd. De kosten voor deze scholingsavond zijn € 50,- per persoon, excl. btw en service fee Alle StAr-geregistreerde audiciens ontvangen een persoonlijke uitnodiging.

Vanaf maart 2020 starten we met nieuwe verdiepende scholingsavonden over de REM-meting. De nadruk ligt op de behandeling van concrete casussen en de scholing heeft een interactief karakter. Deze avonden worden begeleid door Allart Knoop, masteraudioloog bij het Erasmus MC.

De scholingsavonden zijn een vervolg op de goed gewaardeerde scholing Het uitvoeren van REM-metingen van november 2019 en januari 2020, maar zijn ook los van elkaar te bezoeken. Audiciens die niet hebben deelgenomen aan de eerste scholingsavond, kunnen eveneens deelnemen. In deze verdiepende avonden staat de interpretatie en toepassing van de REM centraal. Aan de hand van casuïstiek wordt duidelijk hoe de REM onmisbaar is bij een succesvolle aanpassing van hoortoestellen bij bijzondere oren en bijzondere gehoorverliezen. Er wordt ingegaan op het gebruik van de REM om hoortoestelfeatures te testen en de juiste retentieoptie te selecteren.
Aan deze scholingsavond zijn 20 scholingspunten toegekend.

Leerdoelen
Deelnemers kunnen na het deelnemen aan de scholingsavond:
- de relatie tussen gehoorgang en aided response beter voorspellen;
- op basis van een REM bepalen of een hoortoestel bijgesteld of aangepast moet worden;
- hoortoestelfeatures controleren op hun effectiviteit (en weten welke features wel en welke niet met REM gecontroleerd kunnen worden);
- hoortoestellen met elkaar vergelijken;
- hoortoestellen effectief instellen op alle oren.

Dezelfde scholing wordt op meerdere locaties aangeboden, met hetzelfde programma.
• Maandag 9 maart 2020 bij DHTA in Utrecht
• Dinsdag 10 maart 2020 bij Da Vinci College in Dordrecht
• Dinsdag 31 maart 2020 bij Het Auditorium in Meppel

Ontvangst met een broodje vanaf 18.00 uur. Het programma is van 18.30 tot 21.00 uur.

Ter voorbereiding op deze bijeenkomst ontvangen alle deelnemers enige theorie en een begrippenlijst. De bijeenkomst wordt afgesloten met digitale toets. Voor voorbereiding en toetsing achteraf wordt een tijdsbesteding van ongeveer 1 uur gevraagd.

De kosten voor deze scholingsavond zijn € 50,- per persoon, excl. btw en service fee
Alle StAr-geregistreerde audiciens ontvangen een persoonlijke uitnodiging.