Online sessie Gehoor & Muziek: live op 14 maart of later te volgen

AuDidakt organiseert een online sessie over Gehoor & Muziek voor alle geregistreerde audiciens live op 14 maart of later te volgen

Hard geluid maakt je doof! Leer meer over preventie en revalidatie
Muziek en gehoor zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een extreem voorbeeld daarvan is ‘De hamer van Mahler’, zoals in deze video is te zien. En vooral is te horen.

Hoe lever je maatwerk voor musici en muziekliefhebbers, zowel preventief als in de gehooraanpassing en de nazorg?
Na afloop van deze sessie heeft u gegarandeerd meer concrete tools en tips in handen om hier invulling aan te geven. Dus mis het niet en meld u direct aan!

AuDidakt nodigt geregistreerde audiciens van harte uit voor een interactieve, online sessie over Gehoor & Muziek op maandag 14 maart 2022 van 10.00 tot 11.30 uur. Wanneer live deelname voor u niet mogelijk is, dan kan de sessie ook later worden gevolgd. Onderaan dit bericht vindt u meer informatie hierover.

Leergang Innovatie
Op 25 en 27 september 2021 hebben veel audiciens, fabrikanten en anderen uit de hoorzorgbranche elkaar getroffen op het Innovatiecongres ‘What’s new?!’. Daarnaast zijn in 2021 interessante digitale sessies georganiseerd rond REM-metingen en is de e-learning rond het Hoorprotocol 2.0 live gegaan.
AuDidakt heeft besloten om in 2023 weer een nieuw mooi Audicienscongres te organiseren. In 2022 gooien we het over een andere boeg. We trekken het thema van het Innovatiecongres door met een Leergang Innovatie. Die leergang bestaat uit drie digitale sessies over verschillende thema’s die onafhankelijk van elkaar zijn te volgen. De eerste sessie vindt plaats op 14 maart 2022. De aanmelding daarvoor is geopend.

Online sessie Gehoor & Muziek
Muziek is in het leven van heel veel mensen belangrijk. Er zijn professionele musici en naar schatting ruim 2 miljoen amateurmusici in Nederland. En dan hebben we het nog niet over die miljoenen muziekliefhebbers. Dit maakt dat iedere audicien in zijn of haar praktijk te maken krijgt met vragen van cliënten in relatie tot het beoefenen of luisteren van muziek en mogelijke gehoorschade die daarop volgt.

Jan de Laat, klinisch-fysicus/audioloog bij het LUMC, deelt zijn ruime expertise op dit onderwerp. Hij introduceert een nieuwe vragenlijst die audiciens kunnen gebruiken en die zich specifiek richt op muziekperceptie.

Marc Stotijn deelt zijn ervaring als orkestmusicus met schadelijke arbeidsomstandigheden en de gevolgen voor het gehoor en de muziekbeleving. Jan de Laat en Marc Stotijn gaan hierover met elkaar en met de deelnemers in gesprek.

Audicien Lisette Kolenbrander levert vanuit de praktijk een bijdrage en gaat in op de acties die zij heeft ondernomen en de vragen die zij heeft gesteld bij diverse casussen van onder meer professionele musici.

De sessie wordt live uitgezonden vanuit een fraaie en toepasselijke locatie: het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum.

Ter voorbereiding op deze sessie ontvangen alle deelnemers enige theorie. Na afloop volgt een digitale toets. Voor voorbereiding en toetsing achteraf wordt een tijdsbesteding van ongeveer 1 uur gevraagd.

Aan deze sessie, inclusief de voorbereiding en afsluitende toets, zijn door StAr 15 scholingspunten toegekend.

Mogelijkheid tot later terugkijken van de online sessie
Uiteraard is het live deelnemen aan deze sessie de meest interactieve en prettige manier van kennis opdoen. Maar bent u op 14 maart aanstaande niet in de gelegenheid om live deel te nemen aan de online sessie, dan bieden wij de optie aan om op een later moment de sessie terug te kijken. De voorbereiding met theorie, alsmede de digitale toets na afloop, blijven ook dan een verplicht onderdeel van deze sessie. Terugkijken is mogelijk vanaf 15 maart a.s., de link komt beschikbaar in het LMS van AuDidakt. Het terugkijken is mogelijk tot uiterlijk 31 maart aanstaande. Op die datum moet ook de toets zijn afgerond. Aanmelden voor het later terugkijken gaat op dezelfde wijze.

De prijs is € 50,- per persoon, excl. btw en service fee.

De aankondiging van de online sessie is verstuurd naar het mailadres waarmee u in het register staat geregistreerd. Mocht u dit bericht niet hebben ontvangen, dan is de mail waarschijnlijk in de map met "ongewenste e-mail" binnen gekomen.