Webinar Bimodale aanpassingen 4 oktober 2022

Het aantal personen met een cochleair implantaat (CI) groeit gestaag. Veel van deze cliënten dragen een hoortoestel in het niet-geïmplanteerde oor, om het maximale uit hun gehoor te halen. Dit heet een bimodale aanpassing. Uit de markt horen we dat bimodale aanpassingen bij audiciens vaak leiden tot vragen en onzekerheden.

Weet jij bijvoorbeeld wat een CI kan, wat de indicatie criteria zijn en wat een klant kan verwachten? Hoe de aanpak per CI fabrikant is? En wil je horen hoe een collega audicien dit onlangs heeft aangepakt?

Tijdens het webinar bimodale aanpassingen op  dinsdag 4 oktober van 19.00 tot 20.30 uur krijg je antwoord op deze vragen en meer.

Programma

Algemene inleiding
Dr. Ir. Jantien Vroegop, Klinisch fysicus - audioloog bij Erasmus MC en gepromoveerd op het bimodaal horen en specifiek over de beste instelling van een hoortoestel, zal meer uitleg geven over CI. Wat kan het, wat zijn de indicatie criteria en welk type klanten zijn kandidaat voor een CI. en bespreekt zij de routing van de klant en wat een klant kan verwachten.

Aanpak per fabrikant
De 3 fabrikanten van CI, Advanced Bionics, Cochlear en MED-EL, vertellen over hun aanpak op het gebied van bimodale aanpassingen. Onder meer over hun techniek en comptabiliteit en software.

Perspectief audicien
Wendy van Genechten, zelfstandig audicien en bestuurslid AuDidakt, zal een case uit de praktijk bespreken.

Praktische gegevens
* Tijd: dinsdag 4 oktober van 19.00 tot 20.30 uur.
* Plaats: online webinar.
* Prijs: €55,- per persoon, excl. btw en service fee.
* Accreditatiepunten: aan deze sessie zijn 13 scholingspunten toegekend.
* Studiebelasting:
- Voor de sessie neem je een voorbereidingsdocument door;
- Na afloop volgt een digitale toets;
- Voor voorbereiding en toetsing achteraf wordt een tijdsbesteding van ongeveer 1 uur gevraagd.

Alle StAr-geregistreerde audiciens hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging voor dit webinar. Geen uitnodiging ontvangen en toch interesse om deel te nemen? Mail naar info@audidakt.nl.